Jenitz.blogg.se

For some, music is not just a pasttime. It's an undeniable fact of living. A blissful slavery of mind, body, and soul.

Amongst strangers

Publicerad 2010-11-29 19:44:54 i Allmänt,

En arbetsintervju kan vara den mest onaturliga formen av möte mellan olika människor. Jag menar det inte på ett negativt sätt, nya erfarenheter är alltid positivt. Men det känns ändå alltid lika onaturligt att sätta sig i ett rum med en grupp människor och försöka förklara varför just jag skulle vara liiite bättre än er andra, varför just jag passar sååå bra för det här jobbet. Uhh...
-
Intervjun jag var på idag var nog den bästa gruppintervjun jag varit på. Och ett stort plus, som kanske också spelade in, är att företaget i fråga är ett jag tycker väldigt mycket om, både i fråga om koncept, kundkontakt och atmosfär. Men hur bra känslan än må vara efter en intervju så känner jag aldrig att jag gett en fullgod bild av mig själv. Kanske mycket för att det är så osvenskt att sitta och prata om vad man är bra på, varför man är bra på det. Och så ska det inte låta konstlat heller. Tack och lov för provanställningar säger jag bara då. Jag tror aldrig jag i en arbetsgivares roll skulle kunna skriva kontrakt med någon enbart baserat på en intervju. Så även om jag inte fick med alla bitar idag så hoppas jag på en chans och en provanställning. Då ska jag visa vad jag går för!
-
/Jenitz

Soulmate

Publicerad 2010-11-28 17:59:33 i Allmänt,

Jag rekomenderar inte att festa järnet i sju timmar, sova tre timmar på det och sedan försöka fokusera på jobbet, även om det bara är för tre och en halv timma... Nu känner jag mig halvdöd.
Däremot rekomenderar jag varmt att förfesta hos soulmate med champagne, rosé och sinnes trevligt sällskap och ännu trevligare blev det är Olausson joinade. Och jag rekomenderar att dansa kvällen lång på Park Lane, utan tvekan!
Det är sjukt hur mycket jag saknat min soulie och igår var verkligen Thailand all over. Det var underbart, galet och allt som en utekväll ska vara. Jag minns inte när jag dansade så mycket senast!
Så det var värt att vara halvdöd idag. Gud va jag ska sova gott inatt.
/J

Sanning eller konsekvens

Publicerad 2010-11-26 01:35:41 i Allmänt,

Jag susade runt på en väns blogg och hittade följande. Det var ju så ärligt och insiktsfull och fint, så att inte tjuva den och dela med mig här hade vart ett brott. Kanske. Har jag byggt upp förväntningar nu..? Sweet!
Varsågoda.
-
-
'Dä ska va lätt o leva, annars kan dä kvetta.'
/Jenitz
Now, Sömnbrist, leave me the hell alone...

Jag ser det snöar, jag ser det snöar..!

Publicerad 2010-11-25 23:22:33 i Allmänt,

Det har kommit nästan trettio centimeter snö det senaste dygnet och snön fortsätter falla. Jag tycker det är så himla mysigt med all snö, allt ser så rent och mjukt ut. Och jag får sådan galen lust att damma av skidorna igen och ge mig ut i pisten! Det får dock vänta några månader till... men är de någon som är sugen på skidsemester till våren, hojta till!
-
För övrigt så har dagen har varit himla härlig idag! Munch and mongo tog en rajda med pållarna på åkern och plöjde fram i galopp. Riktigt härligt var det även om snöflingorna piskade i ansiktet. Men det råddes det bot på med lite god mat, goa skratt framför tv och allmänt dravel. Det enda som oroar oss här ikväll är huruvida snön kommer låta oss lämna gården för avfärd mot våra respektive jobb imorgon. Men det återstår att se. Innan dess ska det sovas, vaknas, skottas, ridas, ridas, ridas och... Ja, antagligen slappas lite till innan helveteshelgen drar igång. Hujedamej!
/Jenitz

Another one bites the dust

Publicerad 2010-11-25 01:45:23 i Allmänt,

Tiden går för fort. Det är fruktansvärt att man tar så mycket förgivet, att man så sällan stannar upp för att uppskatta allt runtomkring. Allt som är värdefullt.
-
För ett tag sedan åkte en vän och jag förbi en kyrkogård och min vän sa något i stil med, "Jag hoppas det dröjer innan jag behöver besöka en grav." Det sa bara pang i huvudet på mig när minnesbilderna från de begravningar och minnesstunder jag varit på flög upp för mitt inre. Framför allt just nu, över min kusin. Alexandra. Det är snart två år sedan hon valde att försöka hitta lyckan utanför det här livet. Hon skulle fyllt nitton år i år. Tagit studenten, släppt sin allra första klädkollektion. Men det blev inte så. Vi tog henne förgiven, tog henne inte på allvar.
-
För några år sedan var jag på utlandssemester med min mamma, moster och hennes då tioåriga son. En stjärnklar kväll gick vi hem efter en middag nere i byn och min moster frågade sin son, "Kommer du ihåg varför en av stjärnorna lyser starkare än alla andra?" Hans svar fyllde mig med vördnad... "Ja, det är pappa som lyser på oss för att vi ska veta att han fortfarande finns." De pratade om det som om det var det mest naturliga i världen. Tack vare att de vågat prata öppet om det som gjorde ont, redan innan det var för sent.
-
Vad jag har lärt mig är detta och ta till er det här - Ta för guds skull tillvara på det ni har och slösa inte massa tid på småskit.
Oärlighet, otacksamhet och omogna människor gör mig illamående. Jag har lärt mig vikten av att känna av människor den hårda vägen. Att aldrig ge sig in helhjärtat i något som inte är ens eget, när risken finns att det inte uppskattas. Missförstånd och konflikter kommer alltid uppstå, men det finns en stor skillnad i hur man hanterar det. Men framför allt lär jag mig att aldrig ta något förgivet. Vi måste lära oss att stanna upp... Annars rusar livet förbi medan vi är upptagna med illvilja och bittert skitsnack.
-
Det är värdelöst att slösa tid på sånt som gör en ledsen, men det är ännu mer värdelöst att dra ut på sådant som kan leda till något gott. Allt för många gånger rinner saker ut i sanden och man förlorar något, kanske till och med innan det ens hann börja. Det är en av mina största rädslor och det har redan hänt allt för många gånger. Friskt vågat är hälften vunnet och man förlorar aldrig något på att försöka, hur skrämmande det än må vara. Så ta tillvara på det som är viktigt, det som är värt att lägga tid på, sådant som får dig att le.
-
Det viktigaste jag lärt mig det senaste året är att stå upp för mig själv, för ingen annan gör det åt en. Att vara ärlig och rakryggad vad som än händer, för då kan man i alla fall alltid bära huvudet högt. Och framför allt att våga chansa. För om man aldrig satsar kan man heller aldrig vinna. No pain, no gain.
-
Det finns någon som jag skulle vilja våga släppa in, helhjärtat. Det skrämmer skiten ur mig även det också är... spännande, med brist på bättre ord. Men det får ta sin tid, på gott och ont antar jag. När ord är enda sättet att visa det på blir det om möjligt ännu mer skrämmande, men för första gången vågar jag vilja. Som Lindh så fint sjunger, "...och vi som väntar på något gott väntar alltid för länge, jag vet jag vet." ;)
Slutligen... Emz, Soul, Lontra, Cherry, Jaiba, Cyster Yster, mamma, pappa... Det finns inga ord för att beskriva vad ni betyder för mig mer än att jag älskar er över allt annat. Så jag sätter punkt här.
-
/Jenitz

With hopes of even more highlights

Publicerad 2010-11-22 22:02:56 i Allmänt,

Tiden går ju så sinnes fort och jag sitter här och funderar på vad för roligt (och tråkigt) som händer innan det här året tar slut. Det jag kommit fram till, so far, är följande
-
Om...
...en dag: Lussekattsmys med Cherry och Jaiba.
...tre dagar: Pyser iväg till Valler några dagar. 
...fem dagar: Drinkar med Soul
...elva dagar: Julbord på Fars Hatt
...arton dagar: Anttila @ Brew House
...tjugo dagar: Anställning SJ börjar?
...ca tjugosex dagar: Avskedsfest för favorittjejen... Mitt hjärta går i tusen bitar.
...trettio dagar: Favorittjejen åker hem. Döden!
...trettioen dagar: Lontra fyller tvåa nolla!
...trettiotvå dagar: Fira jul på olika håll.
...trettioåtta dagar: Barcelona!
-
Ja... När vi väl är hemma i Sverige igen så har det hunnit bli mitten av första veckan i januari. Det händer onekligen en del under de sista veckorna av året. Men självklart hoppas jag på att det blir fler händelser, fler möten, fler leenden, fler tillställningar. Men det får tiden utvisa. Vissa saker kommer jag i och för sig kanske kämpa lite mer för att det ska bli av än andra. Time will tell. ^^
Sålänge bjuder jag på lite Florence + the Machine, en ihärdig hang-up. Hennes röst! Kärlek!
-
-
"Sooner or later in life, the things you love you lose. But you got the love, I need to see me through.
You've got the love.
Sometimes I feel like throwing my hands up in the air, 'cause I know I can count on you."
-
/Jenitz

Noseless Norman

Publicerad 2010-11-22 00:28:29 i Allmänt,

Love at first sight! 
Igår gjort Emma och jag den finaste snögubben som någonsin skådats. Jag minns inte när jag gjorde en snögubbe sist men det var sjukt roligt! På andra sidan panoramafönstren i vardagsrummet stod pappa, syster yster och hennes pojkvän och skrattade gott åt oss... Tills dom försåg oss med morot och stearinljus. Yey!
För övrigt var det en väldigt mysig middag där ute, till ära av pappas födelsedag. Och det blev även en väldigt trevlig kväll hos Dominic men trevligt folk!
Så frågan är vad som hände under natten med tanke på att jag vart världens bitterfitta idag. Bitter, grinig, arg, uppgiven, ledsen.. och trött. Jag har sovit fler timmar än jag vart vaken idag. Vad händer liksom?!
Hoppas jag vaknar på rätt sida imorn...
/J

Live - learn - life - love - die - dust - gone

Publicerad 2010-11-18 00:33:06 i Allmänt,

Not bored about this moment in specific, but a bit bored in general. Just because I'm having a hard time dealing with things that goes on and on and on, but moves in circles instead of moving forward.
-
I can understand uncertainty, doubt and nerves. But I believe in seizing the moment and living life as if this day was your last. Dragging things out never ends well.
So where do you draw the line between giving things time, and just dragging it on until it all turns into dust?
-
Seeing someone does not mean throwing yourselves into it. It just means getting to know one another. And before you really get to know one another, nothing else can really appear on the map. Apart from the risk of "turning it into dust".
But maybe I need to apply the norm "If someone really wants something, they'll go for it. If they don't, realise it's because they don't want it enough." No matter how much I want to spill my beans.
-
I can not sleep, suppose I am quite bored about this moment in specific as well. I'm trying to figure out my future at the same time. What schools to apply for, in which countries, what to do further on, what to accept and what to decline. It is all just a bit to much for an ordinary wednesday night.
-
Sleep tight.
/J

I though I didn't like this city, but I've changed.

Publicerad 2010-11-16 23:43:14 i Allmänt,

Trams coming in, there's wind from the sea. But I don't feel cold, it's not shivering me.
-
Snart har jag en dejt med John Blund, men innan dess hinner jag med lite nostalgi och lite smygpatriotism genom underbara Maia Hirasawa. Plus att jag hinner med lite tisdags-tristess. Inte den roliga Stroke & c.o sorten, utan tristess över att jag känner en förkylning på ingång. Det är det sista jag har tid (och råd!) med just nu. För sjutton goa gubbar!
Jaja. Natt'å!
-
/Jenitz
-
Ja, just det. Har jag sagt att avstånd suger? Antagligen. Men det är värt att säga igen. Avstånd suger!

La créme de la créme

Publicerad 2010-11-15 01:27:15 i Allmänt,

Inflyttningsfest i min söta lya. Sällskapet var underbart, kvällen var sinnes och drinkarna farligt goda. Jag hoppades på en grym kväll men det överträffades med hästlängder!







/Jenitz

Mitt hjärtas ljus

Publicerad 2010-11-11 00:52:08 i Allmänt,

-
Pepsi ligger brevid mig och sover, och Ezra slaggar i sin fåtölj i vardagsrummet. Världens finaste små liv sätter guldkant på besöken hos pappa. Om jag ändå kunde ta med er hem..! Det är tooomt i mitt hem utan dom där två flummen!
-
Go'natt...
/Jenitz

Tapetserare är ett praktiskt yrke

Publicerad 2010-11-10 10:54:36 i Allmänt,

Den okända människa som skulle tapetsera min fula vägg i vardagsrummet har nu gått och lämnat en hel och fin vägg efter sig. Mycket tacksam!
Samma människa ringde dock igår och uttalade sig som följer:

"Jag ska komma och tapetsera hos dig imorgon på -------gatan 43 B. Vet du vart det ligger..?"
Mycket roande!
Nu ska jag hoppa iväg till Västra Hamngatan för ett träningspass med Lontra. Lajkie!
Och det behövs för jag spricker snart av energi. Dessutom behöver jag få agera ut lite allt möjligt efter att ha packat undan vart enda plagg ridkläder igår. Det var med många och blandade känslor jag vek undan allt och istället dammade av träningskläderna. Men idag är jag pepp, pepp bara pepp!
/J

Counting all the ass wholes in the room

Publicerad 2010-11-09 23:59:33 i Allmänt,

Total hang-up. I en vecka har den gått varm på Spotify och i bilen. Snart kommer jag ha lyssnat sönder den men tills dess kan jag inte sluta lyssna på den. ^^ 

Och på tal om ass wholes så vart de Kings Head i helgen igen. Mycket trevligt faktiskt, trots att en viss soldat mansgrisade sig mer än vanligt. Men det är smällar man får ta, av någon konstig anledning är han fortfarande min vän ändå. Det kanske hjälpte lite att se Emz smälla honom på käften några gånger. ;) 


Den dagen Emz åker kan ni räkna med att jag också försvinner. Usch! Jag vågar i alla fall säga att vi har den mest underbara umgängeskretsen. That makes me happy!
/Jenitz

Strike me out, count me in!

Publicerad 2010-11-07 02:48:51 i Allmänt,

När man minst anar det så kommer de där dagarna då man bara går runt o ler hela tiden. Jag vet inte vad det beror på men lett har jag gjort i mängder.

Gårdagen bjöd på härlig söndagsmiddag och sedan krök hos Dom, innan vi slutligen hamnade på Kings Head igen. Likie likie! Efter några öl, lite socialisering, ösregn, en taxiresa och lite ondska somnade jag småskrattandes.
Alldeles för tidigt sken dagsljuset in vilket jag lyckades ignonera några timmar innan det var dags att åka till jobbet. Nu tio timmar senare, strax efter 02.00, är jag äntligen hemma i min lilla lya. Mina fötter värker som attans, liksom min arm men saaatan vilken go dag det var på jobbet! Massa glatt folk och vart jag fick min energi ifrån är ett mysterium.
Men det lönade sig! Kollegorna ska prata med de ansvariga och se om jag kan få gå på inlärning några dagar, lära mig systemen och sådära... Det plus en del cred för kvällen gjorde mig massa glad och boostade min energi så att jag studsade runt och torkade bord sista timmen! Wooooop! På måndag ska jag ju även provjobba på ett annat ställe, så just nu känns allt bara jävligt gött rent ut sagt.
Jag saknar sweetness M i och för sig. Men annars är allt tipp topp och på tisdag börjar dessutom träningen med Lontra!
-
/J

Ord mot ord, sten mot sten

Publicerad 2010-11-04 10:22:29 i Allmänt,

Vad gör man när ord står mot ord?
Vad gör man när man själv vet att man talar sanning men någon annan påstår motsatsen? Hur kan man bevisa vad som har blivit sagt?
Och varför ska jag grubbla ihjäl mig över något som inte har hänt, när någon annan sprider rykten? Framför allt, varför skulle någon säga något som inte är sant, vad tjänar jag på det?
Jag vägrar stå och försvara mig mot något som inte finns.
Men något att tänka på är att den som snackar skit om andra, snackar högst sannolikt skit om dig med.
/J
Jag kan bara hoppas att sanningen kommer fram tillslut.

Every end is a beginning of something better...

Publicerad 2010-11-03 22:53:17 i Allmänt,


Jag tror inget ont om någon till motsatsen har bevisats och det krävs mycket för att jag ska stå upp för mig själv. "Mycket" passerades för ett tag sedan.
Nu inser jag att någon jag ville ha fel om, någon jag inte ville tro saker om som andra sa till mig, någon av mitt eget kött och blod gjorde fel... Jag hade inte fel. Det är bara synd att flera andra som står mig nära inte förstår hur det ligger till. Dom ser inte vad som händer bakom "han gör allt för dig..." Skitsnack.
Men det spelar ingen roll, för jag vet att mina nära vänner vet vad som händer och inte händer. Dom som känner mig vet att den fasaden är en sån taskig lögn så det är löjligt. Det är allt jag behöver veta.
/J

Återfunnen favorit!

Publicerad 2010-11-02 02:20:28 i Allmänt,

När slutade jag egentligen lyssna på Ladyhawke? Hon är grym i alla fall... och låten är sjukt nice.
Late night waiting by the phone. Tonight waiting for an answer. Heartbeat drumming double time, I need one more chance to be near you. Still hanging on, for what. Can't operate, fired up. Won't eat and I won't sleep for you, yeah. No rest 'til I get through, 'cause I'm holding out for you. Am I the only one who's insane. 
Hey! You're playing with my delirium. And the longer I wait the harder I'm gonna fall. Stop! Playing with my delirium. 'Cause I'm out of my head and out of my self control.
Still here in this quiet room, deep in delusion's sending me over. Outside watch the world go by. Inside time stands still as I wonder. 
Still hanging on, for what. Can't operate, fired up. Won't eat and I won't sleep for you, yeah. No rest 'til I get through, 'cause I'm holding out for you. Am I the only one who's insane.
Hey! You're playing with my delirium. And the longer I wait the harder I'm gonna fall. Stop! Playing with my delirium. 'Cause I'm out of my head and out of my self control.

/J
(Men varför går inte videofanskapet att förminska?! :S)

Wazzaaa

Publicerad 2010-11-01 19:21:18 i Allmänt,

Det är inte vad man säger som är viktigt, utan vad man gör. Och hur man gör det.
/J

Vad ska jag göra när du åker hem??

Publicerad 2010-11-01 10:38:23 i Allmänt,


Emz and I, love u so much, don't go home!!

Fredag: Bildbrist, men Rockbaren vart de iaf! Strike a pose? ^^

Lördag: Goingarna på Kings Head. :)
Söndag blev filmkväll hos Dominic o sedan drog Emz o jag ner til Queen o mötte upp lite folk... Jag somnade nästan på stående fot! Nu har jag dock fått en hel natts sömn och är redo för jobbet!
Lätt en av de bättre helgerna på länge. Woop!
Ciao!
/J

Om

Min profilbild

Jenny

Det här är mitt andrum, min plats att låta hjärnan och händerna pränta ner det som läpparna inte kan forma. Vare sig det är lyckliga eller sorgsna ting så är det i alla fall sådant jag vill få ur mig. Jag hoppas du finner något att läsa som kan få dig att le eller kanske känna igen dig. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela