Jenitz.blogg.se

For some, music is not just a pasttime. It's an undeniable fact of living. A blissful slavery of mind, body, and soul.

SHOUT IT OUT

Publicerad 2010-05-30 12:52:20 i Allmänt,

June 8th. Know that you've been waiting for this!



"A decidedly mature dose of pop perfection"

"A breezy, sun-kissed collection of 12 hook-heavy, brass-indebted rock songs"

"There's an unflinching sincerity, a palpable energy and an inherent conviction"

"There's little about Shout It Out that isn't infectious"



/Jenitz

- Att våga är att förlora fotfästet för en stund...

Publicerad 2010-05-30 01:22:52 i Allmänt,

...att inte våga är att förlora sig själv - S.Kirkegaard.


Jag blir så less på all oärlighet. Det drabbar mina nära och kära, mig själv och bekantas bekanta i omgångar. Lögner, svek, otrohet... Varför är det så ovanligt att vara ärlig och trogen? Varför är det så tabu att (våga) visa vad man känner, tala om vad man vill och få glädjande ord tillbaka? Varför är det så mycket vanligare att få kalla handen, bli utnyttjad, få hårda ord och ren och skär egoism slängd rätt i ansiktet?

Det finns ingen skillnad på killar och tjejer, ingen är värre än den andra. Rätt och slätt så kan båda parter vara lika sviniga och slampiga och jag tror snarare det handlar om karaktär än om kön.

Lika trött som jag är på att bli sårad och lurad själv, så är jag så äckligt trött på att se samma sak hända de som står mig nära. Eller ännu värre, se de som står mig nära göra så mot någon annan.

När det gå in att hur ont sanningen än gör, så gör den aldrig lika ont som en lögn. Den kommer alltid fram i slutändan och det är fan så mycket lättare om man åtminstone kan trösta sig med att man blev respekterad och fick ärlighet... Alla dessa "om, jag vet inte, ifall att, kanske, ska aldrig säga aldrig, vågar inte, vill men kan inte..."

Hellström, åter igen...

Du säger att du e stark
att du vart igenom de här förut
Du kommer fortsätta
finns inte mycke mer o säga nu

Någon dag e jag din jakttrofé som du övergav
någon dag kanske jag kör över dig här utanför
Varför måste vi såra varandra
nåt säger mig att du blir borta en lång, lång tid.

Men trots allt...

Jag tror jag ska kasta mig igenom ditt fönster
rusa rakt in i ditt liv
Du har lämnat mig på den jävligaste av platser
Och jag, vill ha dig.

Jag riktar mig varken till eller mot någon. Ingen behöver känna sig pikad eller träffad. Eller så kan alla göra det. Ni väljer själva. Jag har själv sårat personer och pikar delvis hur jag själv handlade en gång i tiden.

Mitt motto i alla lägen är dock: Man lär sig av sina misstag. Och sedan gör man inte om dom!

Sedan finna hela diskussionen om definition för otrohet, definition för player etc etc. Men det är ett helt annat inlägg. Dock kan jag säga att jag står fast vid att man ska kyssa många grodor innan man hittar sin prins/essa. Men man behöver väl för h-vete inte göra det samtidigt. Och blir grodan ingen prins/essa, MOVE ON. Don't leave him/her hanging!!!

Tack för mig.

/Jenitz

Gravity, is working against me

Publicerad 2010-05-29 00:21:36 i Allmänt,

Så många ord i min mun vill få luft och flyga ut. Ju mer jag tänker, desto mer vill dom ut. Men tiden, och ödets tajming, jobbar emot mig. När jag är hemma dessa få dagar andra veckan i juni måste jag få till en träff och sedan köra på friskt vågat, hälften vunnet. Sånt är jätteläskigt tycker jag. Jag vill ju inte bara vinna hälften. Hmm.

Inom kort ska jag våga friskt och vinna stort. Det är i alla fall mitt mål. Åh...!
En låt att bli glad av, i crappig upplösning, bjuder jag på sålänge!



Pussss
/Jenitz

How do I feel today...

Publicerad 2010-05-28 02:05:52 i Allmänt,

...look in the mirror, and say.

En sak är säker - the truth hurts. Det är konstigt att det är så lätt att leva i det förflutna eller i det man hoppas o drömmer om ska hända i framtiden, men att det är så himla svårt att leva i nuet, leva för stunden...

God natt.

Arbetsförmedlingen, jag hånskrattar

Publicerad 2010-05-27 21:31:17 i Allmänt,

För två månader sedan satt jag på arbetsförmedlingen på första mötet med min handläggare. Hon tog mina personuppgifter (däribland mitt personnummer som talar om hur gammal jag är, eller hur?). Sedan fyllde hon i mina handlingar, skickade iväg en rapport till Alfa kassan och gav sedan mig papper att fylla i och skicka in, för att jag så snabbt som möjligt ska på pengar. Det är ju nämligen elva underbara veckors handläggningstid.
Sedan dess har jag snällt skickat efter intyg från min förra arbetsgivare och fyllt i och skickat in mina kassakort.
Idag ringde min mor och sa att jag fått avslag från Alfa kassan och kommer alltså inte få ett enda öre... På grund av att man inte kan ansöka om Alfa kassa innan man fyllt tjugo år.

Då är ju min fråga. VAD I HELVETE SYSSLA ARBETSFÖRMEDLINGEN MED?! Vad i helvete sysslar min handläggare med som missar detta, som missar att informera mig om detta? Jag går miste om ALLA pengar retroaktivt och kommer inte kunna ansöka igen innan jag fyllt tjugo och då börjar handläggningstiden om. Elva veckor. Nya intyg. Nya kassakort. DRA ÅT HELVETE, såhär jävla förbannad har jag inte vart på jääävligt längre. Inkompetenta jävla GAAAAAAAAAAH! Jag får tårar i ögonen av ren och skär ilska!

Phew... Och aktivitetsstöd? Hur funkar det? VARFÖR får jag ingen fucking information?!

Tack och lov för vackra Skåne och alla fyrbenta vänner. Jag saknar mina tvåbenta där hemma, men tack o lov så gör miljön här att jag inte orkar älta. Men ikväll tänker jag vara arg och imorgon ska arbetsförmedlingen få ett inte så glatt samtal.

En inkomst hade ju vart kul.





/Jenitz

I'm permanently blue...

Publicerad 2010-05-25 18:14:30 i Allmänt,

...for youuuu-uuuu, for youuuu-uuuuu, so black and bluuuu-uuuue.
Japp, jag lyssnar på Chairlift's "Bruises" and I'm lövin it.
Nej med min fot är ju blå. Efter att Cat ställde sig på den här om dagen. Om jag minns rätt så var det den dagen vi skulle rida in henne och vi hade precis lagt sadeln på hennes rygg för första gången. Usch, tyckte Cat och flyttade sig ett steg åt sidan och oj så mjukt o skönt och stod sen... Rätt på Jennys stackars lilla fot. Så för varje dag som går skiftar den mer o mer i alla möjliga roliga färger. Kul kul. ^^

And by the way så blev mina chokladbollar mycket goda och mycket mättande. Tröstäta we lajk. ;D

Singing along...
But frozen things are all in threes and now I taste like,
all those frozen strawberries I used to chill your bruisy knees
hot July ain't good to me, I'm painted black and blue
for you

/Jenitz

Dag efter dag efter dag

Publicerad 2010-05-25 15:19:23 i Allmänt,

Tiden flyter på här nere som den alltid gör.
Häromkvällen har vi grillkväll här hos Frasse, mycket trevlig...
Jag o Jonna var ute i hagen o fotade bebisarna lite och jag fick mysa lite med underbara Herakles. <3

Det var en väldigt mysig kväll i alla fall, i gott sällskap. :)



Jag har vart duktig idag och gjort chokladbollar. Samtidigt stod jag och funderade på min picknick i sommar. Jag ser verkligen fram emot det o hoppas verkligen att solen kommer skina på oss alla. Jag saknar verkligen folket där hemma men det är ju en fördel med att vara borta, att man uppskattar allt man har hemma så himla mycket mer. :) De fyra dagarna jag är hemma i juni kommer bli fullspäckade, helt klart! <3

Innan dess ska vi dock hinna med föräldrabesök och en tävling till så det är bara att träna, träna, träna. Och däremellan njuta av sommaren som i alla fall verkar vara på ingång. För några dagar sedan satt vi på en uteservering i Kristianstad och kände solen bränna. Helt underbart!


Nu verkar det som det blir en kopp kaffe och chokladbollar. Skickar massa mentala kramar till alla sötnosar där hemma!
Kärlek!

/Jenitz

Åter på de plattländska vidderna...

Publicerad 2010-05-21 18:27:20 i Allmänt,

...och det regnar och åskar satan! Viktor hade planerat uteritt idag men det verkar inte bli mycket med det.

Men vad gör lite regn när jag hade två heeelt underbara dagar hemma! Det gav mig verkligen en energi boost som heter duga. En underbar lunch och Slottskogspromenad med två underbara vänner. En spårvagnstur med nästa fina vän. Sushi med en fjärde medan regnet öste ner. Slutligen slöt jag upp med en sista, mycket fin människa, för denna dag. Lagom tills vi skulle gå av bussen och traska hem till mig för lite filmtittande så öste regnet ner... Det var väl närmare sagt två dränkta katter som tio minuter senare klev in genom ytterdörren. Men vad gör lite regn. ^^

Så imorse placerade jag mig på tåget, åter på väg ner mot Skåne, med ett leende som satt som en smäck. Helsingborg bjöd på Espresso House och väl i Kristianstad möttes jag av sol... Medan Arkelstorp tog emot mig med åska och ÖSREGN!

But it's still sunshine inside!

<3

/Jenitz

Sometimes

Publicerad 2010-05-20 00:07:41 i Allmänt,

Det känns lite konstigt att vara hemma, men ändå helt underbart. Jag ser fram emot morgondagen då jag, om allt går enligt plan, hinner med att träffa nääästan alla underbara älskade. Det lär bli en supermysig dag i stan med massa gott i magen!

För tillfället har jag en sån där känsla i hjärtetrakten som jag inte vågar sätta ord på än. Så jag får väl lämna det därhän en stund till...

Och jag saknar faktiskt folket i Skåne!

/Jenitz

Min vistelse i Skåne

Publicerad 2010-05-19 23:45:41 i Allmänt,

Nu börjar de bli hoppehäst av Corallen...

Underbart med utebana! Annars händer inte jättemycket nytt, mer än att värmen äntligen har kommit! Och jag är helt käääääär... I lille Herakles!

Och folk kallar mig hästgalen.. Jag förstår inte.

/Jenitz

Min vistelse i Skåne

Publicerad 2010-05-17 15:55:20 i Allmänt,

Jag får nog ge upp tanken på att kunna skriva om varje dag här nere. Uppenbarligen. ^^

Vi har i alla fall haft ett par riktigt gråa och regniga dagar här nere. Jag tycker verkligen att sommaren skriker med sin frånvaro och jag börjar bli förbaskat trött på att frysa. Men men, hästarna är duktiga i alla fall och allt flyter på i sin lilla takt. På onsdag kommer jag hem till Götet en sväng och det allra första jag ska göra innan mitt möte är att springa in på Espresso House och köpa en stor cappu. Ah..!

I lördags gjorde Jonna och Baloo sin tävlingsdebut och de var jätteduktiga och gjorde en fin insats! Duktiga!


För övrigt går jag mest runt och väntar på besked från Nyköping... Konstant nervös med andra ord. Jag bara måste komma in, det finns inga andra alternativ.
Det är bra att man har annat som upptar tid och koncentration här nere i alla fall. Nu ska vi snart iväg och hoppa borta hos Camilla på vår nya fina utebana i en av hagarna! Skutt skutt!

/Jenitz

Min vistelse i Skåne

Publicerad 2010-05-13 17:50:48 i Allmänt,

Tisdag 11/5:
Fem hästar att rida!
Jogga Armano och Silas, hoppa Pandora, trycka till Baloo och sedan hoppa Corall. Phew!

Nu börjar alla mina muskler som vart i vintervila vakna till liv igen. Gött äre!

Onsdag 12/5:
Det regnar som satan... Inte kul! Lucia vill inte komma in från hagen, Kallua behöver bli ihoplappad av Björn... Vissa dagar är helt enkelt lite mindre roliga än andra. ^^
Och jag lovar, snart övergår bloggen till merparten text istället för bilder igen. Var ju bara tvungen att introducera våra små projekt. ;)


/Jenitz

Min vistelse i Skåne

Publicerad 2010-05-13 15:30:16 i Allmänt,

Måndag 10/5:
Tillbaka till verkligheten. Jag är inte i Skåne bara för att tävla, jag är här för att lära mig, utvecklas, komma hemifrån och få en massa nya erfarenheter. Så varför inte börja dagen med att göra något jag aldrig gjort förut, nämligen rida två tinkerhingstar?!
Här har vi den otroligt vackra Armano.

Jag och goaste pojken Silas!

Sedan var det dags att släppa ihop åringarna Cubus och Kallua och två-åringen Heinrich! I bakgrunden går Silas och Pepper.

Vill ni se mer av stället jag och Vivere bor på så kan ni kolla in Frassegården!

Kvällen avslutades med en uteritt i mörkret med Corall, Viktor, Pandora, Camilla och Ture innan vi stupade i säng, helt utslagna efter helgens strapatser. ;)

/Jenitz


Första helgen i Skåne blev över förväntan

Publicerad 2010-05-13 15:15:00 i Allmänt,

Förra lördagen var det dags för mig att stuva in mig i bilen och styra kosan ner mot Skåneland. Efter att ha kört till fel Arkelstorp hittade jag äntligen rätt till mitt underbara team, Corall och Viktor. Det fick bli en snabb ridtur, mest för att jag skulle få lite ridning i kroppen inför söndagens tävling. Och jag kan inte med ord beskriva den förändring som skett på Corall sedan jag sist satt på henne! :'D
Det blev en turbulent kväll och vi kom inte i säng förrän alldeles för sent. Men tävlingsmänniskor som vi är så var vi ändå på topp dagen efter, pigga och redo för att ge allt vi har! När allt väl var inpackat i den fina lastbilen gav vi oss iväg mot Östra Göinge RF och gav sedan gärnet hela dagen!
Summeringen av dagen blev så otroligt mycket bättre än vi vågat hoppas på. Vi kan väl säga så att vi ska inte tävla så låga klasser som lokala LC och LB längre i alla fall... :P
Här är ett klipp på mig och Corall - vår vinnande ritt i LC:1an!!! Det gjort ALLT för självförtroendet att få en sån start på skåne vistelsen!


LC:2
Corall och jag - 1a plats på 69 %
Pandora och Viktor - 3e plats på 67 %

LB:1
Pandora och Viktor - 5e plats på 65 %
Corall och jag - delad 9e plats på 63 %

Vi rättfärdigar i alla fall vårt anthem... "We're simply the best, better than all the rest..!" ^^ Och med massa, massa träning och finslipning så ska vi bli ännu bättre och ännu bättre ändå! 

/Jenitz

Vivere Gästbloggar

Publicerad 2010-05-05 14:26:18 i Allmänt,

Nu så får jag hålla vad jag lovar och gästblogga här på Jenitz Blogg :o)

Första gången jag träffade Jenitz var på en Lagtävling i Munkedal för våran klubb vi båda tävlar för. Det är en dag jag sent kommer glömma, det var en lång dag, alla var helt slut men laget vann och Jenitz och jag placerade oss individuellt, så det var då vårat samarbete starta.



Sen den dagen har jag coachat Jenitz lite smått i ridningen på hennes dåvarande häst Joyride och dom utvecklades ihop, men resan att nå målet var långt och det gick upp och ner. Men lika mycket som Jenitz fanns för mig som stöd, gjorde jag för henne och vi kan idag tänka tillbaka. Det bästa minnet från lagtävlingen är nog finalen när jag gick iväg och hämta Jenitz protokoll och kommer gående tillbaka och frågar: "ÄR DU NÖJD ?" , och man bara ser på Jenitz stående som ett frågetecken. Tillslut kommer "EHHH ja?" Det var den dagen Jenitz och Joyride gjorde sitt Person bästa på 67 %.



Resan har varit lång och vi har gått igenom massor. Många gånger har vi båda varit på väg och ge upp allt , men vi har funnits där för varandra och stötat och peppat varandra även när det blås som mest vind i flaggan. Jag har hela tiden hållt en liten röd tråd för Jenitz och ju mer jag lärt känna henne sett att långt inne finns en otroligt vilja, och jag kan säga att med den vilja kan man komma långt. Och även om inte Jenitz och jag känt varandra mer än ett år, så känns det som vi känt varandra hur länge som helst och det har varit mängder av skratt och tårar och många minnen. Allt från våra otroliga road trip's till Falsterbo m.m.



Nu så sitter jag här nere i Skåne och väntar på Jenitz skall komma nere och vi skall ha lite tränings/tävlings läger där vi i lugn och ro kan fokusera på det vi älskar, Hästar, vad skulle man gjort utan dom...  Till helgen så blir det första tävlingen på ett tag för Jenitz och det är för mig en glädje att få hjälpa en sån otroligt underbar vän som Jenitz för mig är, och se sån Tacksamhet för det lilla man gör. Men än är inte resan slut, med mål här i livet kommer man långt och tror man bara på sig själv så kommer man LÅNGT !! Här kommer en liten bild kavalkad på Jenitz resa

JOYRIDE :o)





APACHE



R.I.P MOWGLI


Sommaren 2009



Falsterbo 2009





Jag har inte så mycket mer och skriva, skall jag skriva mer blir det en hel bok om min och Jenitz resa :o) , men en sak och det är att när du väl börja plugga så kommer det bli ett tomrum. Ser fram emot vårat kommande SKÅNE äventyr med din häst :o) , kommer till och bli en GALEN HÄST SOMMAR :o)






Nu så har det blivit dags för mig och göra mig i ordning för bege mig till stall nr 2 ,
Tack  för jag fick blogga och det blev ett bra inlägg med massor av bilder :0)



Kram Kram
Vivere

PSST, otroligt lång resa på 1 år :o)

Det är mycket körsbär den här våren...

Publicerad 2010-05-01 23:50:32 i Allmänt,


...på Petter Seander på Kontikis vår-lounge-uteserverings-invigning

...på Valborg från lunch till kväll hos K mitt i natten på stan till tidig morgon till lunchtid igen.

...med mera, med mera, med mera

I like it! Kommer sakna dig. <3

/Jenitz

Valborgsmässoafton

Publicerad 2010-05-01 16:28:02 i Allmänt,

För första gången någonsin så har jag faktsikt gjort något speciellt på Valborg. Och lyckat vart de också!
Jag, Franz-Anna, Stall-Anna och hennes supersöta dotter kickstartade dagen med en trevligt stund på Espresso house innan jag åkte till Cherry. Vi spenderade sedan eftermiddagen på Tolsered där vi stod i caféet och sålde ungefär lika många kakor som vi drack koppar kaffe. Det blev många koppar kaffe med andra ord vilket resulterade i fruktansvärt mycket flum och överskottsenergi. Loved it!

Efter att vi sedan värmt oss vid gårdens valborgsmässobrasa så drog vi vidare mot ms Björklund där det bjöds på underbart god grillad mat och lika gott sällskap. En gnutta spontanitet fullgör ju dock varje kväll, så när klockan närmade sig halv ett brummade vi in mot stan och mötte upp mr Hultén och hans brooo mr Björkgren. Glada i hågen var dom och tillslut(!) hamnade vi sittande, under tak, men musik och varsin öl. Jag fick dessutom ett ragg... Ett trevligt sådant med dessvärre ett kvinnligt sådant så det var inte riktigt min melodi. Men komiskt och ändå lite smickrande får jag ju erkänna. ^^

Snart bär det dock av ner till Skåne och det är med både förväntan och glädje men även lite separationsångest som jag ser fram emot resan. Men det ska bli fruktansvärt kul och jag saknar Vivere och Corall så himla mycket. Och någon mer jag känner kommer ju tydligen befinna sig därnere om ett tag - plus i kanten!

Gårdagens citat: "I'm not as think as you drunk I am."

/Jenitz

Om

Min profilbild

Jenny

Det här är mitt andrum, min plats att låta hjärnan och händerna pränta ner det som läpparna inte kan forma. Vare sig det är lyckliga eller sorgsna ting så är det i alla fall sådant jag vill få ur mig. Jag hoppas du finner något att läsa som kan få dig att le eller kanske känna igen dig. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela