Jenitz.blogg.se

For some, music is not just a pasttime. It's an undeniable fact of living. A blissful slavery of mind, body, and soul.

I dare you

Publicerad 2010-06-30 23:33:47 i Allmänt,

Jag känner mig ganska trött... och lite vilsen. Jag tänker så mycket så huvudet känns tungt mest hela tiden. Så mycket att jag blir trött på mig själv för att jag inte kan sluta tänka.
Jag hatar att inte förstå. Att inte få förklaring.

När ska ni lära er att sanningen aldrig gör lika ont som en lögn? Varför ska det vara så svårt att bara säga som det är istället för att hitta på massa ursäkter, eller inte säga något alls, låta allt rinna ut i sanden och låtsas som ingenting?

Jag blir knäpp!!!

...och irriterad på mig själv för att jag inte bara kan skita fullständigt i det. Bläh!

/Jenitz

Attans...

Publicerad 2010-06-28 17:54:47 i Allmänt,



Jaja, på't igen nästa år... Min magkänsla stämde bra i alla fall, alltid något.
Fan också... =(
Då blire iaf till att leta lägenhet i Göteborg då! Flytta hemifrå, yes yes yes!

/Jenitz

The addiction of a lifetime

Publicerad 2010-06-28 00:36:49 i Allmänt,

Gnägg!
Jag är ju sådär äckligt duktig och har inga ovanor eller beroenden så som rökning, snusning, för mycket supande, kaffedrickande (även om jag gärna tar en kopp mer än ofta så har beroendet uteblivit, crazy shit I know!)...
Något som jag dock försökt sluta med en gång eller två är hästarna. Och jag har väl bara fått inse att det inte går.
Det är inte en hobby, det är en livsstil.
Men det är sant. And that's that.

Det har vart en underbar dag. Och just nu verkar livet bara flyta på, utan större hinder. Jag hoppas fortfarande på massa saker och har höga förväntningar på ytterligare några saker. Men inget som jag känner att jag dör av, om det inte blir av. And I like it!

Miss T överträffade mina förväntningar..!

Och buset själv och hennes fina mor gav mig dagens dos av skratt och leenden.



Jag känner mig nästan äckligt optimistisk just nu, men jag samlar på mig så även de dagar med dalar mellan topparna går förbi utan vidare betydelse. Sådäså!

Och hur toppar men en sån här dag bättre än med grillning, gin fizz, halvt vattenkrig, ett körsbär och en söt film? Nä, just de, no can be done. :)

/Jenitz

Jag minns varenda scen från våran film

Publicerad 2010-06-23 19:10:30 i Allmänt,

Himla skön kille de där. Himla skön låt. :)


Efter några fartfyllda dagar så finner jag mig själv sittandes i min soffa, klickandes in och ut på olika sidor om och om igen. Fruktansvärt rastlös. Solen skiner och jag vill ut och hitta på något! Åhh, det är så fruktansvärt tråkigt att bara sitta hemma!

Och vad fasen ska man hitta på på midsommar? Alla försvinner ju åt alla olika håll. Vad ska jag hitta på? :S

/Jenitz

Do you want to go to the seaside

Publicerad 2010-06-22 23:52:26 i Allmänt,

Födelsedagsfirande och en helt underbar eftermiddag, kväll, natt, morgon och fortsatt dag ute på Gullholmen i västkustens skärgård. Badabababa, I'm lovin' it.






A great evening!

/Jenitz

Friskt vågat, hälften vunnet.

Publicerad 2010-06-19 00:15:10 i Allmänt,

1993

Mitt första minne av pappa är i en sjukhussal på Sahlgrenska. Han i vita sjukhuskläder, jag med ena näven krampaktigt om ett pärlarmband jag gjort till honom. Jag var drygt tre år gammal och minns att han grät, och att jag blev blyg och rädd och gömde mig bakom mammas ben. Och jag minns rivna morötter i lunchbuffén, och lukten av läkarsprit.

Mars, 1990.


Några månader innan jag föddes råkade pappa ut för en mc olycka. Han var på väg hem från jobbet och körde på huvudleden mot sitt bostadsområde på Hisingen. Vid en utfart från en parkering saktar en bil in för att ge pappa företräde. Men utan förvarning lägger föraren sig sedan på bromsen. Pappa är så nära och hinner inte ens bromsa utan smäller rakt in i sidan på bilen med motorcykeln, medan han själv kastas handlöst över bilen och landar på andra sidan... på asfalten... med nacken först. Att han inte dog där och då är för alla inblandade ett mysterium. Han minns en förbipasserande kvinna som stannade kvar i väntan på ambulans. Sedan bleknar minnena för några veckor fram i tiden.

1994

Mitt andra minne av pappa är från hans lägenhet i Kärra. Jag sitter på badkarskanten och iaktar pappa iklädd en nack krage. Han vill förklara varför han har den och visar att han bara kan vrida huvudet till ett visst läge innan nacken låser sig. Han vrider för långt, och nacken låser sig.

Sjukvården pappa fick var under all kritik. Trots kroniska sympton, ständig smärta och ett tjugotal operationer så hittades ingen direkt orsak... Förrän tre år senare. Då jag har mitt första minne av pappa.
Tre år efter olyckan upptäcks en fraktur på en av de översta nack kotorna. Tre år och nya operationer. Ett ryck ett fel håll och pappa hade blivit förlamad från nacken och ner. Återigen, att pappa idag står på benen och endast har de (i sammanhanget) lindriga biverkningar han har, det är ett under.

1995

Något år senare minns jag ett rakat huvud och ett stort ärr. Och sårskorpor, efter en hjärnoperation. Jag förstår inte varför dom skurit i pappas huvud. Men jag vet att han har ont.


Whiplash. En term. Men jag tror inte många vet vad det innebär. Jag har levt bredvid en person med whiplash i tjugo år och jag förstår det ännu inte till fullo. Nervskador, nedsatt funktion i vissa koncentrations stadier. Minnesbortfall. Ständig, kronisk värk i kroppen. Min pappa är en fighter. Så enkelt är det.

2010

En närstående till en vän till mig har hamnat i ett fruktansvärt orättvist läge i livet. En mc olycka. Det går inte att greppa hur snabbt livet kan ställas på ända. När jag har berättat för pappa så har samtalen gått över till hans olycka som är så skrämmande lik. Om hur lätt man glömmer av att vara tacksam för att man fått livet tillbaka, och istället ser på allt man förlorade där och då.

Vi är så bra på att klaga över allt, vara bittra och olyckliga. Men ibland måste vi för fan stanna upp och se på allt vi har. Vänner, familj, människor som älskar en. Och vi lever.

Det senaste jag lärde mig när det kommer till att "lära sig av sina misstag" är att leva i nuet. Jag är fenomenal på att älta det förflutna och vara paranoid och orolig över framtiden. Men varför slösa energi och styrka på sådant jag ändå inte kan rå för. Man borde lära sig att lägga allt krut på nuet och njuta av de små sakerna i livet. Tänk om imorgon är den sista dagen. Vad skulle du göra? Vad skulle du säga?
Jag vet vad jag skulle göra och säga.


Att våga är att förlora fotfästet för en stund.
Att inte våga är att förlora sig själv.


/Jenitz

In a cookie cutter world

Publicerad 2010-06-15 21:07:12 i Allmänt,



-
Isn't it hard, standing in the rain
Yeah you're on the verge of going crazy and your heart's in pain
No one can hear, but you're screaming so loud
You feel like you're all alone, in a faceless crowd

Isn't in strange
How we all get a little bit weird sometimes

Sitting on the side, waiting for a sign, hoping that my luck will change
Reaching for a hand that'll understand
Someone who feels the same
When you live in a cookie cutter world being different is a sin
So you don't stand out, but you don't fit it
Weird.
-

/Jenitz

Tvärs igenom landet och tillbaka

Publicerad 2010-06-14 00:53:27 i Allmänt,

12/6 22:23

Idag åkte jag och pappa till Nyköping inför min intervju på Campus imorgon. Om jag överlever nervositeten och faktiskt klarar av att vakna imorn bitti. Oavsett...
På vägen upp tog vi en avstickare åtta mil norrut, till Tumba, och hälsa på min gamla häst Joyride som jag sålde i höstas. Med risk för grov underdrift så var det ett kärt återseende.


14/6 00:48

Jag är såååå trött. Men jag har haft så fruktansvärt roligt hela dagen lång på Campus Nyköping idag!
Vi fick information, hade några grupplekar, hade personlig intervju, fick presentera oss en och en inför varann och avslutade med att delas in i åtta grupper för ett stort grupparbete som sedan redovisades som slut på dagen. Och vi stod på scen och sjöng.. Om Luleå... Och vårt nyskapade event Luleå Open Vinterfestival. ^^ Längesen jag skrattade så mycket med så många härliga människor. Underbart att träffa så många likasinnade men med så olika bakgrunder och erfarenheter! Och så sprang jag ju in i Ida-Lee med, otippat! :D

Nu ska jag soooova så sjukt gott! 100 sökande på 30 platser... Håll tummarna. Mitt hopp svajar lite men den som lever får se. :)

/Jenitz

A few more days

Publicerad 2010-06-12 22:22:22 i Allmänt,

Emilies tjugoårsfirande var fullkomligt faaaaab!



En helt underbar kväll med eliten - no need to say more. ;)

GRATTIS igen hjärtat <3

/Jenitz

I'm a liar, liar, pants on fire

Publicerad 2010-06-10 23:12:31 i Allmänt,

"Jag ska gå i kloster, bli celibat! Jag har tappat allt hopp på kärleken!"

Detta deklarerade jag upprepade gånger för några månader sedan.
Pft!
Om jag hade kunnat skratta mig själv i ansiktet så hade jag gjort det. :P

/Jenitz

TIMO RÄISÄNEN @ LISEBERG

Publicerad 2010-06-10 01:07:55 i Allmänt,






I don't want to be a burdon. A lump on you back or anything that weighs you down. But never have I been so certain. I stand my ground 'cause... All I think about is you. My Valentine.

The ising of the cake, a day like that. :)

/Jenitz

Jag vill så mycket men vågar så lite

Publicerad 2010-06-09 01:15:37 i Allmänt,

Rubriken säger väl ungefär så mycket som jag kan säga. Jag vill, vill, vill. Men jag är så rädd och osäker. Men nu skiter jag i det, nu ska jag våga. Nästa gång. Friskt vågat, hälften vunnet. Oavsett så får jag ju veta, vare sig det blir bra eller dåligt.
Jag blir typ halvt förtrollad och vill inte låtsas som ingenting. Usch, jätteläskigt ju.

Det blev vi på filten för en gångs skull!

Publicerad 2010-06-07 01:21:26 i Allmänt,

I år hade vi inte alls planerat att åka till Apslätten, som vi försökt planera in så många år tidigare. Ändå blev det helt spontant några timmar på Picknickfestivalen där. Finally. Dock utan picknick. Men detta bekräftar bara min idé om att det inte är någon idé att försöka planera för mycket. Spontanitet - jajjemensan!



Jag och körsbäret avslutade vår dag tillsammans med suuuushi, namnam! Jag styrde sedan kosan mot Soulmate och Mad House. Väl där åt vi lite paj med la familia, innan vi drog in till staden. Kvällen bjöd på en väldigt mysig promenad som gjorde mig varm i hjärtat... Massa ord och tankar om framtiden, det förflutna, resor (Thailand may be) och lite annat om lite allt möjligt. Ännu en mycket bra dag är till ända!

/Jenitz

Borta bra men hemma bäst..?

Publicerad 2010-06-06 01:15:08 i Allmänt,

Faaasen vilka goa dagar jag har haft sen jag kom hem!

Fööör det första måste jag bara säga att tiden går så FRUKTANSVÄRT fort... Kitas tog studenten för några dagar sedan, och jag och Lontra var såklart där och kramade om de vi känner. (Och smaskade sedan på några mottagningar). Men detta betyder ju också att detta...
...är ett år sedan!

Men sure, det har vart ett otroligt år sedan dess, på alla sätt och vis! Förhoppningsvis har man även blivit lite klokare. I alla fulla fall. Sedan jag kom hem så har jag umgåtts en hel del med Lontra får jag väl ändå säga...

...och vi har gjort en hel del trevligt...


...som att se Salem! :D


...slaktat en hel del sushi!


...och ätit massa annat gott! <3

I veckan händer massvis med roliga saker med, så jag gissar att humöret kommer ligga på topp ett tag till. :) På lördag åker jag ju dessutom till Campus Nyköping, nervöst värre! Men mer om det senare, dags att placera huvudet på kudden nu och ladda för ännu en dag i solen!

/Jenitz

And I'm back...

Publicerad 2010-06-01 10:54:59 i Allmänt,

...back in Götlaborg!

Inte hinner man ta fotet på göteborgsk mark innan man är uppbokad. *like* Nu ska jag strax iväg till Valler och säga hej, sedand hem o slänga in massa tvätt i maskinen. Beroende på vad klockan är så är tanken att jag ska hinna med en glass med kusin Midfrost innan jag möter upp Lontra, så jag hoppas tiden är på min sida idag.

And tonight... Salem al Fakir! Och självklart springer vi förbi ett litet körsbär som kanske vill servera oss en kaffe eller något annat gott. ;)

Jag saknar min lilla extrafamilj nere i Skåne, ni betyder massa o vi ses SNART igen <3



Åh, åh, åh! Något HEEEEELT fantastiskt!!!
Jag gick vidare till personlig intervju vid Campus Nyköping!
13 juni ska jag vara på skolan mellan 9.oo-17.3o och visa dom att jag vill dit!

I gotta feeling, that's today's gonna be a good day!
/Jenitz

Om

Min profilbild

Jenny

Det här är mitt andrum, min plats att låta hjärnan och händerna pränta ner det som läpparna inte kan forma. Vare sig det är lyckliga eller sorgsna ting så är det i alla fall sådant jag vill få ur mig. Jag hoppas du finner något att läsa som kan få dig att le eller kanske känna igen dig. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela