Jenitz.blogg.se

For some, music is not just a pasttime. It's an undeniable fact of living. A blissful slavery of mind, body, and soul.

Kärlek, faktiskt

Publicerad 2010-12-27 22:52:27 i Allmänt,

Jag har haft finbesök från Stockholm ikväll i form av min übersöta Busse. Vi har ätit mat, pratat minnen från sist blandat med allt möjligt skitsnack... Och sedan myste vi till det och tittade på Love actually. Det är ju fullkomligt galet att man kan bli så kärlekskrank, varm och längtansfull av en film. Men den är ju så fin. Den har allt det man vill ha, precis som allt det man vill undvika... Vilket ju onekligen gör att man kan relatera till flertalet scener ur filmen. Den är fantastisk helt enkelt.
Nu laddar jag med Muse för en god natts sömn och räknar med att vakna frisk. Imorn är en ny dag!
/Jenitz

Juldagen... so much more

Publicerad 2010-12-25 22:53:33 i Allmänt,

I år blev julafton "it" jämfört med julafton. Planerat vad mini jul med Soul och hennes roomie. Men topp blev att Matte kom och hälsade på. LONG LOST PEN PAL! <3 Det blir helt enkelt en tripp till Ume i februari. Yay!
Kvällen har bara börjat o snart drar vi vidare. Men detta känns så mkt mer värt än igår. Juldagen med andra ord! So much more, in every way! <3

Jul... mer än en afton en gång om året

Publicerad 2010-12-24 12:18:34 i Allmänt,

-
Julen är en av de högtider då familjen betyder som allra mest. Man försöker samla allihop som man sällan träffar övriga delar av året. Så är det i min familj i alla fall.
Men för mig början julen betyda så mycket mer än det. Julen för mig börjar bli tusen och åter tusen minnen. Tusen och åter tusen känslor. Bara förra året är fyllt av sådana minnen som kan få mig att le så jag nästan spricker, minnen från utlandsvistelsen. Samtidigt kan minnena få tårar att falla, av tankar på det som var kvar här hemma, då. Och det är bara en av jularna. Jag ser fram emot julen i år, men faktiskt mycket för att den får mig att minnas förra året.
-
God jul på er alla. Jag hoppas ni får en fantastisk julafton med nära och kära. <3
/Jenitz

Göteborgspatriotism

Publicerad 2010-12-21 22:02:25 i Allmänt,

Här
-
"Visst händer det jag tänker på dig ibland. Och alla nätter som jag väntat, hjärtat fortsatt efter dig längta. Snälla påminn mig då. Jag tror ju på livet före döden. Så vad väntar du på."

Jag längtar efter nästa spelning. Helt enkelt. För att han är så härligt udda och fantastisk och Harhjärta och Lillasvart och allt på en gång. Och för att han inte bryr sig. Han är bara Anttila, Kristian Anttila.

Jag längtar till februari då Emz hälsar på igen. Men som min soul sa idag, när hon gjorde min dag ljus och varm istället för så mörkt och kallt det vart innan...
'Bara för att man har en down-period så betyder ju inte det att man behöver isolera sig.'
Och det är ju så sant. Det är ju nu man ska hitta på massa roliga saker, ta vara på allt som gör en glad i livet. Jag har i och för sig inte hunnit göra så mycket idag, men jag har i alla fall kontaktat alla dom som ligger mig extra varmt om hjärtat, på ett eller annat sätt. Så om jag har hört av mig idag, ta åt er ;) Skämt åsido, jag tror ju på livet före döden. Och idag är det ju vintersolståndet! Nu kommer ljuset tillbaka!!
-
/Jenitz

Tetratorsdag, avskedsfest och en kväll med... folk...

Publicerad 2010-12-19 14:45:27 i Allmänt,

Tetratorsdag med Lontra, Johansson och Marberg. En massa mys och humor som spårade. Såna kvällar gör mig glad! 

Avskedsfest för Emz. Inte riktigt som planerat, men trevligt vare. 
Igår vare glögghäng o lägenhetsvisning hos Hillewhy och the fab four samlades för första gången sen studenten. Lycka! Gud vad jag saknat mina Göteborgs finest! 
Efteråt drog jag ner för att möta Emz och Dom på Kings Head. Väl där hittade jag dem, och några till...
Ikväll är det avskedsmiddag med Titti och folket i Kungälv. Vi kan väl bara säga som så att det har vart alltför många udda moments den här helgen. Så den får gärna ta slut snart om det ska fortsätta såhär. ^^ Ibland är jag bara jävligt bra på att sätta mig själv i konstiga situationer. Vad som borde blivit trevliga återseenden blev bara... jättekonstigt och en klump i magen. Kul som fan. Men några frågetecken är uträtade i alla fall, så något gott kom ut av det ändå, haha.
På måndag blir det jul på Lisse och på tisdag åker Emz hem. Tårarna har redan flödat och jag ser inte fram emot tisdag. Men som sagt, "This is not good bye, it's just see you later".
<3
-
/Jenitz

Heartache

Publicerad 2010-12-17 15:51:48 i Allmänt,

Jag förstår det inte... Men ikväll är kvällen för Emz avskedsfest. Det går alldeles för fort. Nyss var det sommar och vi var ute i skogen och lattjade med hästarna. Nu ligger snön på marken, jag rider knappt längre och hon ska åka hem.
Tomhet är det enda jag kan säga.
-
Jag fick ett helt fantastiskt brev av Emz för ett tag sedan. Jag tänkte dela med mig lite här, just för att det hon skrev betyder så mycket och är så träffsäkert. Hon har verkligen lärt känna mig till hundra procent och det är en vänskap jag kommer vårda för resten av våra liv.
-

"...I hope you get what your searching for in life, you deserve it, you have so much passion and drive for what you want and don’t worry your time will come to shine and prove to the world that you can do it.

...

I love your eye for beauty and your perception of the world. I love your little cackle laugh I seem to have installed into your system. I love the fact you can finish my sentences and also tell me to shut up when I’m talking too much. I love how you always give 100% into listening to my problems as I do for you too. I love everything about you jenny and don’t change anything about yourself for anyone.

...

I know how difficult it is to find love, but just wait, your guy will come, a guy who will put 110% into everything and love you so dearly you won’t believe it. Just wait he will come.

...

You always see the best in people which is a attribute allot don’t have these days, your company is fun yet calming and comforting. I will truly miss you!

Thank you for your kindness, Thank you for your truth, Thank you for your bravery, Thank you for your truce, Thank you for your warm heart down to your toes, Thank you for being someone else with a really red nose, Thank you for helping me and knowing our friendship is true, but most of all Thank you so very much for just being you.

Love you with all my heart and soul..."

-
Jag älskar dig Emz. Det kommer bli lika mycket skratt som tårar ikväll.
/Jenitz, your sister from another mister.

Har jag vart snäll nog i år?

Publicerad 2010-12-15 23:06:12 i Allmänt,

Righty right. Fler och fler frågar frågan jag fruktar varje år... "Vad önskar du dig i julklapp?"
Jag veeeeet inte, haha. Jo men klart det finns massa saker jag suktar efter, stora som små, sånt som kan köpas för pengar och sånt som är lite svårare få fatt i.
Men som varje år står jag fast vid att jag helst av allt önskar mig något som DU tycker att jag ska ha. Något som det står "Jenitz" all over på. Det där som du ser i affären och tänker det, DET passar Jenitz. Det är tanken som räknas helt enkelt, jag vill inte ha något flashigt, over the top, bara för att. Det ska vara något du vill ge till mig.
-
Dock, för er som bara får totalt brain freeze av det jag just skrev så kan jag väl hinta lite, just in case...
Smycken - läder, fest, bling, the more the better är det just nu. Ringar och armband framför allt, men jag sätter inga gränser. ^^
Skor - högt och fint, för att förlänga mina inte alltför långa ben...
Böcker - pocket, helst på engelska. För de där stunderna jag behöver ägna mig själv lite lugn och ro.
Mysiga saker till lägenheten - sådant som tillför mysfaktor i min lilla lya. Ljus, kuddar, filtar... U name it.
Kaffe och te - sånt som kan värma mig under den långa, kalla vintern.
Klocka
Läderhandskar
-
Juuul, juuul, strååålande jul. För första gången på flera år har jag julkänsla. Faaaaab!
/Jenitz

10.12.10 - Brew House

Publicerad 2010-12-13 00:30:17 i Allmänt,

Världens snuskigaste man, Magdalena, Lena, Josefine, Sandra, Västra Frölunda, Vill ha dig, Smutser, Tom Petty, Bland bovar och banditer, Paul Weller, Paris, Tio, Bereden väg.
-
Så följde setlisten (utan inbördes ordning) i fredags. Med andra ord, en salig blandning av gammalt och nytt. Att han dessutom spelade Bereden väg som inte hörts live sedan 2003 räckte till en del leenden, minst sagt.




Efter en svettig spelning och en stunds väntan på att folk skulle passera merch bordet så blev det ett "heeeej!", en high five, en kråkfot, lite nostalgi och minnen från en udda spelning i Torpahallen några år tillbaka, hahah. 
Fint vare i alla fall, en av de bästa spelningarna.
-
Och igår, då var hela jag upp och ner och ut och in... heh. Men senare mot kvällen, efter att ha fått sansa mig och tänka efter och fått höra rösten jag saknat ett tag, då släppte det och resten av kvällen blev fantastiskt. Nynnandes...
"...men du skulle döda mig om du visste, vad jag gör med dig i min fantasi. Jag skulle döda dig om jag visste vartenda tanke var slöseri. Så vi är väl kvitt. Vi börjar om. Jag vill ha din käärlek. Jag vill ha din käärleeek. Så hör du mig, rööör det dig..." (Kristian Anttila - Din kärlek)
Teeny bopperna i mig lever föralltid ^^ Mmmbop...
-
/J

Herr Harhjärta är på hemmaplan igen!

Publicerad 2010-12-10 19:02:26 i Allmänt,

Jag följer dig in i dimman, i en värld av läppstift o kladdiga baksäten
Du sticker in ditt finger i mitt huvud o rör om
Jag följer dig in i dimman, i en värld av klackar och hängande tungor
Du sträcker fram ditt finger och väljer bland käglorna
Alla tror dom behöver dig
Alla tror dom vill ha dig
Jag följer dig in i dimman, i en värld av blixtlås och galapremiärer
Du trär på mig som en pärla på ditt snöre
Jag följer dig in i dimman, i en värld av puder, tystnadslöften, toaletter
Du rättar till din klänning innan blixtarna smäller av
Jag bär dig in i dimman och fyller drömmar o tittar på medan din scen går sönder
Alla tror dom behöver mig, alla tror dom vill mig
-
Anttila på Brew House idag med min Jaiba. Lycka!
Jag är så glad dessa dagar! Allt bara flyter på och det fattas bara en sak för att vardagen ska vara perfekt. Men hur ofta saknar man bara en enda sak? Så jag ler och njuter av att allt annat är fint! Det som händer det händer och jag har gett upp min planeringsmani. Det blir aldrig som man planerar ändå utan det är bättre att längta efter varje dag och hoppas att just idag blir en sån där sinnes go dag! En sån dag då det blir som jag vill, haha.
Från söndag är jag dessutom anställd på Sodexo, klararde utbildningen galant. Wooop!
-
/Jenitz - med värsta leendet på läpparna. Se upp, ikväll är Harhjärta och Självmordsblond på g!

Jag älskar dig mamma...

Publicerad 2010-12-06 21:30:23 i Allmänt,

...men jag hatar den som gör att vi inte kan ses när som helst, när vi vill. Jag accepterar de val du gjort men inte hur du gjort dem. Jag ska inte behöva riskera att känna mig i vägen och ledsen varje gång jag besöker ditt hem. Det hemmet som aldrig blev mitt. Så istället är du alltid välkommen hem till mig. Alltid.
/Jenitz

The more, the merrier

Publicerad 2010-12-05 18:04:20 i Allmänt,

Ju mer som händer i livet, ju mer jag går igenom och tar mig igenom, desto starkare och mer positiv blir jag inför framtiden. Hela veckan som gått har varit helt underbar på alla sätt. Helgen som passerade nu fyllde mig med lycka. Jag har så många vackra människor runt om mig. Inte enbart det vackra yttre som ni alla ju faktiskt besitter, men främst er insida. Ni ger mig livskvalité och jag hoppas jag ger detsamma tillbaka.
-
Jag ser med lycka fram emot de två helgen som kommer. Spelningar, fester, middagar och andra aktiviteter... Det enda orosmolnet är tyvärr avskedsfesten som stundar. Det gör riktigt ont i hjärtat men det peppar mig också till att göra det allra bästa av tiden som är kvar. Jag fick ett mail här om dagen som rörde mig till tusen tårar. Det kommer upp här på bloggen lite längre fram.
Jag älskar dig Emz. Emz som idag dessutom lärde sig att åka skidor med mig, pappa och Dom vid sin sida! Grymt duktigt! Som sagt... bra helg, bra helg, braaaa helg.

/Jenitz

På hal is

Publicerad 2010-12-02 00:12:11 i Allmänt,

För första gången stod Emz på skridskor, med en väldans massa stöd (och skratt..?)
från min och Dominics sida.




Och det blev en helt fantastisk kväll som toppades på Condeco men varma drycker och utökning i form av mitt Körsbär!
/J

Om

Min profilbild

Jenny

Det här är mitt andrum, min plats att låta hjärnan och händerna pränta ner det som läpparna inte kan forma. Vare sig det är lyckliga eller sorgsna ting så är det i alla fall sådant jag vill få ur mig. Jag hoppas du finner något att läsa som kan få dig att le eller kanske känna igen dig. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela