Jenitz.blogg.se

For some, music is not just a pasttime. It's an undeniable fact of living. A blissful slavery of mind, body, and soul.

"I was never smart with love"

Publicerad 2011-01-31 21:49:07 i Allmänt,

I let the bad ones in and the good ones go.

Bättre sent än aldrig, idag fick vi våra scheman på Sodexo. Riktigt skönt sådant med! Förutom en del helgjobb, men det genererar ju pengar så jag klagar inte. Dock börjar lite funderingar över framtiden krypa på igen... Vilka utbildningar som ska sökas och vart, till expempel. Nyköping är ju givet och om dom håller sitt ord från förra året så kommer jag in i år, vilket känns fantastikt! Det kändes verkligen som jag hörde hemma där! Men en plan B kan ändå vara smart att ha, känns det som... Hmm. Time will tell.
-
Innan dess ska jag ansöka om semester och klämma in en helt faaaantastik festivalsommar, både på hemmaplan och runtom i landet. Jag längtar så jag dööööör! Jag längtar till sååå mycket just nu att det börjar bli svårt att leva i nuet. Åhh! Jaja... Time will tell.
-
/Jenitz

Morgonstund har guld i mun

Publicerad 2011-01-27 10:06:11 i Allmänt,

En sån underbar morgon!
I vanliga fall, vid den här tiden, har jag precis slutat snooza och rusar upp för att hinna till jobbet. Men inte idag. Inte alls de närmsta nio dagarna.
Jag sitter nu och njuter av en kopp kaffe efter en lätt, tidig lunch. Jag har redan gett hästar och hundar frukost, ridit en häst, gått en promenad i morgonsolen omgiven av gnistrande snö. Alldeles strax är det dags att åka till jobbet för sista gången den här veckan. Resten av den fylls av goda vänner, goda middagar, massvis med ridning och bara allmänt lugn. Lugn är ordet... För jag kan inte minnas när jag kände mig såhär lugn och avslappnad senast, trots att det egentligen är mer att göra än vanliga dagar hemma. Men jävlar i min själ, rent ut sagt, vad jag ska njuta!
Life is good!
/Jenitz

For some, music is not just a past time!

Publicerad 2011-01-23 22:32:48 i Allmänt,

P3 Guldgalan!
-
Håkan Hellström
Säkert!

Familjen (och Tove Styrke)

Those dancing days

En mycket vältränat Oskar Linnros ;)

Oskar Linnros
Lykke Li

P3s Gulddrottning - Robyn

Robyn

Inte visste vi att vi skulle hamna så nära scen. Inte visste vi att vi hade fått ta med oss systemkameror in. Men med Cherrys kompaktkamera och mitt photoshop så finns det en lösning på alla problem.
En guldfylld kväll var det i alla fall, och fy fasen så bra!
-
/Jenitz

Ååå, åka Norrlandståg

Publicerad 2011-01-20 00:30:03 i Allmänt,

Okej, jag kan ha sagt saker som att jag gillar att resa och att jag gillar att åka tåg. Men just nu ångrar jag de uttalanden en aning. Igår till idag körde vi ett 28 timmars pass på jobbet, imorgon till på fredag blir det ett 25 timmars pass... Från Göteborg till Sundsvall, och tillbaka, med diverse städintervaller vid olika tider under dygnets gång. Behöver jag säga att jag är trööööött?
Stockholm hälsade oss godmorgon med vackert väder.

Det är rent guld värt att jag hinner klämma in två fika-dejter med Lontra under de timmar jag är hemma! Idag blev det en underhållande, sinnesförvirrad stund på Le pain. Imorgon blir det ett kärleksfullt återseende Con Amor. Gott ska det bli, det godaste som går att få i staden!
Men innan dess ska jag sova ikapp några timmars förlorad sömn. Go'natt på er!
/Jenitz

Hej åskmoln...

Publicerad 2011-01-16 00:51:05 i Allmänt,

...i takt med en töande, regnigt Götlaborg.
-
Ibland (läs: allt som oftast) har jag väldigt svårt att förstå att det ska vara så fruktansvärt svårt att slänga iväg ett sms. Eller åtminstone svara på ett. Så jag drar slutsatsen att det handlar om ointresse, vilket känns skönt när vi snackar typ fyra, fem pers sådär. Fint de. Om det inte var för att någon av dem gör hjärtat oroligt så hade jag inte brytt mig så mycket (läs: alls). Men ett oroligt hjärta går ut över alla känns det som, haha. Life's a bitch.
-
Jag längtar mer och mer till mitten på tredje veckan i februari. Jag borde kanske inte och jag kan inte tala om varför, men jag längtar ändå.
Jag vet bara inte vad jag ska tro snart, börjar känna mig rätt vilsen över saker jag trodde mig vara säker på. Fan, jag vet inte, mer än att jag vill, kan... Ähh gonatt.
-
Maybe we can make it alright.
/Jenitz

Yet another quote

Publicerad 2011-01-12 23:33:13 i Allmänt,

I don't know if this sudden increase of quotes is a sign of that my ability to express myself is going down the drain... Hmm.
Anyway, if you can't find a sweet singer and/or songwriter to quote, there's always some one else who cracks a clever comment or sentence. Such as...

"Truth is everybody is going to hurt you. You just got to find the ones worth suffering for."

And this is from me, believe it or not -
What do you do when you find competition that you just can't compete with? Do you just accept your place in the line, or do you move on to something else? How do you know if it's worth the fight, if the spotlight will be somewhat equally shared? I suppose the answer is, you don't. So what do you do? Follow your heart? Your gut? Your brain? 'Cause they rarely tell you to do the same thing, do they... Uhh I need some slepp, lol.

/Jenitz

Lasse Lasse Lindh

Publicerad 2011-01-10 22:05:01 i Allmänt,

Jag citerar bara, helt enkelt
"Varför är man alltid en sån jävla nybörjare på sånt här"
Det undrar jag med ^^
"Att ens försöka värja sig saknar mening"
-
/J

Årskrönika - 2010

Publicerad 2011-01-10 00:10:17 i Allmänt,

Innan jag åkte till Barcelona skrev jag en sammanfattning av 2010 här på bloggen. Men, mitt upp i allt dog mitt internet och allt försvann. Arg som ett bi bestämde jag att nej, det blir ingen årssammanfattning för min del i år. Men ändå kan jag inte släppa tanken. Mest för att 2010 var ett så stort år för mig. Det hände så mycket, både bra och dåliga saker och på något sätt vill jag gå vidare, släppa det dåliga, se till erfarenheterna och ta med mig det som var bra. Så var börjar vi?

-

Redan i december 2009 åker jag och Soul till Thailand. På flygplanet fick jag en mentalt slag i magen som uppvaknande… Under en tid hade folk runtom mig sagt att jag såg sliten ut, tärd. I en spegel på en flygplanstoalett slog det mig. Jag såg ut som en skugga. Insjunka kinder, beniga axlar, mörka ringar under ögonen. Där sa jag stop, nej, det räcker. Då och där satte jag mig själv i första rummet.

Väl framme spenderade vi tre fantastiska veckor över jul och nyår i och runt Ao Nang, Krabi. Vi åt gott, njöt av värmen, festade, dansade, åkte båtar, shoppade, fick massage… Vi bröt ihop och grät, byggdes upp och skrattade och laddade om batterierna. Jag fick en semesterfling som värmde, Soul nådde en ny milstolpe och insikten om att det är en själv som är viktigast, innan man kan fokusera på andra… den insikten blev läskigt uppenbar. Resan blev en kickstart för min egen nystart, och så var 2010 inlett.

-

När jag var tillbaka på hemmaplan i början av januari möttes jag av en vägg av snö. Smått chockartat men ändå mysigt på något sätt. Förutom jobbsökande så fylldes januari av många mysiga stunder med vännerna och funderingar över framtiden. Saknaden efter min sålda ponny Joyride började lägga sig och tankar på nya hästar väcktes till liv. Flytten från Hisingen till Olofstorp bör också nämnas.

-

Februari gick i hästarnas och musikens tecken (Hassle på Foajébaren – guldkväll!). Jag red inte något själv men Vivere tävlade och andra ryttare hamnade framför min kameralins, mycket tack vare det vackra snötäcket. Alla hjärtans dag firades med Cherry och rosa våfflor, en riktigt varm och skön dag på alla sätt. Runt den tiden dog också semesterflörten ut. För övrigt jobbade jag på HSB, fotade Grahams salong, klippte av mig håret och gick på Horse Show. Plus alla otaliga fikastunder, såklart!

-

Mars blev en festligt månad. Ja, festandes alltså. Jag tog även tag i lite gamla känslor som låg och skräpade, släpade mig ut till Säveån och fotade de platser jag tänkt på allt för länge. Jag upptäckte en del ny musik med, något jag aldrig tackar nej till! Vivere och jag drog på roadtrip till Skåne, jag blev anställd på ett nytt jobb som säljare, sa ganska snabbt upp mig från jobbet och började dejta en (f.d) kollega istället. Skönt utbyte där får jag säga. Jag och Lontra upptäckte vårt favoritcafé och det är ju helt klart en av årets höjdpunkter!

-

I takt med att knopparna började brista ut i april solens värme så hämtade Vivere hem en gemensam häst till honom och mig, Corall! En kort stund vistades vi i Valler (och under tiden föddes Conrad) innan Vivere och Corallen flyttade ner till Skåne. Jag avslutade månaden med lite mer festande (till exempel i frölunda) och en del spelningar, allt i sällskap av underbara vänner.

-

Kristian Anttila fick äran att inviga månaden maj med en spelning på Pustervik. Och sedan flyttade jag till Skåne. Jag gjorde en storslam och började min vistelse med vinst på debuttävlingen med Corall. Vilken lycka! Resten av månaden fylldes av sol, kalla vindar från slätterna… och massa, massa ridning på massvis med trevliga hästar. Jonna gjorde sin första tävling nånsin och jag började hoppa igen! Men tyvärr blir saker och ting inte alltid som man tänkt sig. Samtidigt som månaden tog slut avslutade jag min vistelse i Skåne. Jag tog farväl av Corall och nära och kära vänner och återvände hem till Göteborg.

-

Min första dag hemma var också sommarens första den, den första juni. Det var också den första spelningen på Liseberg, med Salem al Fakir som jag avnjöt i sällskap av Lontra. Vad mer… Kitas tog studenten, jag började rida Ramina, besökte Picknickfestivalen, såg Timo på Lisse, upptäckte Da Matteo och deras fantastiska kaffe. Jag åkte till Tumba med pappa och hälsade på Joyride och åkte sedan till Nyköping för intervju på högskolan där. En sådan nervös men ack så underbar dag… Där hör jag hemma! Jag blev anställd på Kaffekompaniet, hade ett mycket trevligt dygn på Gullholmen, Timjan kom till Valler och det var där jag började spendera nästan all min tid.

-

20 år! 8 juli 2010 var dagen och trots att firandet inte blev som tänkt den dagen, så var dagen efter en minst sagt spännande utgång med soulmate. Juli var högsommar, jag stormtrivdes med singellivet, la all min tid på hästarna och bara njöt. Kelly hälsade på och jag började umgås med Tittis nya hästskötare, Emz. Det blev en del utgångar, vi träffade mycket folk och vissa människor gjorde mer intryck än andra. Eller en viss människa kanske är mer korrekt. Jag som aldrig pratar med folk på krogen, haha. Jag och Cherry hann även med en roadtrip till Skåne. Annars var hästar och jobb ungefär vad som hanns med. Och det var underbart!

-

Mitt i sommarglädjen blev augusti den månad då min boendesituation förändrades. Jag flyttade från Olofstorp och flackade runt ett tag. Vänner, Valler, pappa… Som ett skönt brake bokade jag och Jaiba en resa till Rom! Innan avresan hade jag galet många fina kvällar med Emz och minst lika många härliga sms och samtal med någon annan. Och så var det fölvisning för Conrad. Sedan bar det äntligen av till Rom med Jaiba! Vi vandrade runt gamla gator och historiska platser, fyllde magen med fantastisk mat och svettades i hettan. En sån underbar resa!

-

September var bara semester! Emz och jag utnyttjade Göteborgs uteliv till max, ridningen utvecklades till max och min telefon gick varm till Max. Dominic utökade vår samling av galna vänner och solen, hästarna, familj och vänner gjorde tillvaron så nära perfektion som det bara går. Den här månaden fick Anttila äran att avsluta, på Bengans med skivsläpp.

-

Tiden går fort när man har roligt och plötsligt började löven skifta färg. Men vad gör det när den första oktober var datumet då jag fick min lägenhet! Om inte annat så var DET ren och skär lycka! Inte nog med det så tog jag en tripp till Stockholm över en helg och spenderade massa tid med min underbara Busse. Så mycket mys! Och numera finns Götgatan planterat i mitt minne. Första kvällen hemma igen blev mysmiddag med soulmate och tur var väl det. Chockad som ett fån var jag glad att hon var där med en flaska vin, haha. Festandet låg fortfarande på topp på skalan, speciellt på Kings Head, men även upptäckten av Yaki-da med Nöjesguiden. Jag hann även vinna en tävling med Ramina innan månaden tog slut.

-

När vintern knackade på dörren införlivades trevliga ting som Nöjesguidenvimmel, Söndagsmiddag och Tetratorsdag. Allt för att peppa upp det svenska vintermörkret. November var månaden då jag bjöd på inflyttningsfest och jag måste åter igen säga att jag har så fantastiska vänner! November var också månaden då jag lärde mig hur vissa människor fungerar och hur viktigt det är att kunna stå upp för sig själv och stå rakryggad oavsett vad andra säger. Nu jobbar jag även på Strike, inte att förglömma!

-

December… Snö, snö bara snö. Vad passar då bättre än att först lära Emz att åka skridskor och sedan åka skidor? Och kul var det! Jag blev anställd på Sodexo och helt plötsligt börjar vardagen få struktur i form av jobb, träning, vardagslyx och annat nödvändigt. Det blev luciamys, julbord på Tofta Herrgård och det värsta… Avskedsfest för Emz. Men som sagt, "this is not good bye, just see you later". Plötsligt stod julen för dörren och sedan bar det av till Barcelona! Där firades slutet på 2010 och starten på 2011 med tapas, sangría, shopping, turistande och många goa skratt!

-

Starten på det nya året har inte vart något annat än tipp topp på alla sätt och jag ser verkligen fram emot vad resten av året har att bjuda på.

2010 lärde mig mycket om mig själv och mycket om andra människor. Framför allt lärde jag mig att stå upp för mig själv och att må bra! Jag fann en riktigt sann vän i Emz och hon, liksom mina fantastiska människor runtom, kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta!

-

Med förhoppningar om ett riktigt gott 2011!

Emz, Soulie, Jaiba, Cherry, Lontra, Busse, Spankie, Dansken - love ya lots.

/Jenitz

På tal om speechless

Publicerad 2011-01-07 15:42:13 i Allmänt,

Jag måste ju bara få fundera lite, mitt upp i all nostalgi med skön musik och gamla bilder... Borde det inte vara lite olagligt att vara så förbannat snygg? Det känns inte helt rättvist mot oss vanliga, dödliga liksom. Men det kanske bara är jag. Den där känslan av fjantig, sprallig fjortonåring sitter i idag med iaf. Mums!
/Jenitz
(bara det avslöjar ju mig om inte annat)

Speechless

Publicerad 2011-01-06 21:44:40 i Allmänt,

Everybody wonders and some people know. I guess that I'm some people 'cause baby it shows. The way, the way you walk around me.  (Hanson - Speechless)
-
Ledighet står skriver över första vecka det här året. Med andra ord var dagens datum min första arbetsdag för det här året. Pengarna kommer alltså rulla in även i år, fina grejer det! Vad gjorde jag av min ledighet då? Barca såklart! Och sen? Vem vet... Förutom att jag åt en del, log en del, mös en del. En hel del av det som definierar sjukt skön ledighet helt enkelt.
Jag kväver ett litet förtjust pip och återgår till min omorganisering av mitt Spotify, innan det här inlägget övergår i någon form av fjantigt, tonårsaktigt dagboksinlägg... Gud förbjude.
-
Over and out!
/Jenitz

Tvåtusenelva

Publicerad 2011-01-06 21:32:20 i Allmänt,

Hej och hå, helt plötsligt vart det nytt år igen! Med sex fina flickor vid min sida invigdes detta året mitt i folkvimlet på La Rambla i Barcelona. Resan innefattade även de två avslutande dagarna på 2010 och de tre inledande av år 2011. Grymt avslut och fantastiskt början helt enkelt. Precis som förra året, vid närmre eftertanke. Thailand... Mmmm!
I alla fall, Barca var mysigt för både ögon, öron och smaklökar. Mys mys mys!







Nyårslöfte?
Jag ska fortsätta utvecklas och stå upp för mig själv. Jag ska lyssna hjärtat och lita på magkänslan. Jag ska följa mina drömmar och tro på mig själv. Och, jag ska komma igång med träningen på allvar.
Så, hejdå till ett år fullt av blandade minnen, jag tar med mig de finaste! Och hej till ett nytt år, som jag vet kommer bli fullt av äventyr och lärdomar. Och ännu mer fint, finare, finast.
-
/Jenitz
within the veins of the few, passion fills every sinew...

Om

Min profilbild

Jenny

Det här är mitt andrum, min plats att låta hjärnan och händerna pränta ner det som läpparna inte kan forma. Vare sig det är lyckliga eller sorgsna ting så är det i alla fall sådant jag vill få ur mig. Jag hoppas du finner något att läsa som kan få dig att le eller kanske känna igen dig. Välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela